Quick 1888 - Hapse Boys 1

Ruststand 1-0, eindstand 4 - 1

Door Wil Oteman

Kampioen Quick voldoet aan haar sportieve verplichting en wint

Op een zonovergoten sportpark speelde Quick, twee weken na de kampioenswedstrijd, wederom een thuiswedstrijd. Hoge temperaturen en Moederdag waren waarschijnlijk de redenen dat de wedstrijd onder geringe publieke belangstelling werd gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van de zeer jonge en goede Spaans-Nederlandse scheidsrechter A. Ortiz den Hollander. Hoofdtrainer Bram Remkes had zijn elftal op diverse plaatsen gewijzigd. De voornaamste wijziging was de doelman van Quick. Vaste doelman Tim Schoofs had reeds langere tijd last van zijn schouder. Om zijn schouder rust te geven werd afgesproken dat Luc Gietelink de laatste drie competitiewedstrijden van dit seizoen de eerste doelman zal zijn. Dus vandaag stond Luc in de basis en zoals verwacht bleek Luc een betrouwbare doelman te zijn.
Voor de aftrap kreeg aanvoerder Jonathan Quaye een gebruikelijk boeket bloemen overhandigd van Hapse Boys wegens het behaalde kampioenschap.
Het was een wedstrijd waar voor Quick niets meer op het spel stond. Alleen de sportieve verplichting telde en uiteraard niet te verliezen als kampioen.
Hapse Boys stond 1 punt boven een degradatieplaats en zou goede zaken doen als er gewonnen zou worden.

Het was voor Quick even wennen aan de nieuwe formatie en dat duurde wel even. Maar na 4 minuten stuurde aanvallende rechterverdediger Maickel van Kol Sergio Vieira weg. Zijn gevaarlijke inzet kon met moeite tot hoekschop worden verwerkt. In de 12e minuut liet Hapse Boys zien dat het toch wel tot iets in staat was. Na een tweetal missers in de defensie van Quick kreeg de gevaarlijke spits van Hapse Boys de vrije ruimte. Alleen op het doel afgaand schoot hij tegen de uitstekend uitkomende Luc aan. De rebound was voor de rechterspits die de bal onder de vallende Luc schoof. Maar voorstopper Lars Janssen kwam zijn doelman te hulp. Met een fantastisch sliding gleed Lars de bal van de doellijn. Dat was het sein voor Quick om Hapse Boys niet te onderschatten en de druk op te voeren. Maar het was niet altijd even goed wat Quick als kampioen ten toon spreidde. Onzorgvuldigheid, slordigheid in de combinatie, regelmatig en onnodig balverlies kenmerkten het spel van de kampioen.
Een vrije trap van laatste man Max de Wijze op de rand van het strafschopgebied zeilde maar net over de kruising. Rond de 23e minuut rondde middenvelder Daniel van der Ploeg een goede actie af met een strak schot. De doelman van Hapse Boys redde fraai ten koste van een corner. In de 37e minuut trok linksback Ajay Tahalele langs de lijn en zijn pass bereikte spits Nick Dekker. Die nam de bal met de borst mee en haalde hard uit, maar de uitstekende doelman van Hapse Boys voorkwam met een goede redding de openingstreffer. Aan de andere kant was het Hapse Boys dat een minuut later door hun lastige spits een goede kans creëerde. Luc was zeer attent op zijn inzet en plukte op zeker de bal uit de lucht. Een minuut later was het toch raak voor Quick. Nick werd prima diep aangespeeld, kapte een verdediger uit en alleen voor de doelman maakte Nick geen fout, 1-0.
Hapse Boys verstopte zich niet en na weer een gevaarlijke actie over rechts, voorkwam Lars erger door goed en tijdig in te grijpen. De laatste 5 minuten voor de rust waren volledig voor Quick. Spits Max Buesink brak gevaarlijk door en werd afgestopt door de doelman van Hapse Boys. Een minuut later was Max wederom weg en trachtte terug te leggen op Nick. De doelman zag het gevaar en ver uit zijn doel komend pakte hij met een prachtige safe de bal voor de voeten van Nick weg. Cenk Oztürk brak op links door en met zijn bekende sleepbeweging speelde hij zich knap vrij, maar zijn schot belandde in het zijnet. Nick zette met een mooie kopbal Max Buesink helemaal vrij en weer redde de doelman op zijn inzet. Even later waren de rollen omgekeerd en zette Max Buesink Nick alleen voor de doelman. Dat had de 2-0 moeten zijn.  De rust brak dus aan met 1-0.

In de rust werd volgens afspraak Nick gewisseld voor Taher Agha.  Met Taher kwam er meer gevaar en snelheid bij Quick, maar het was niet altijd even zorgvuldig. Wie overigens gedacht had dat Hapse Boys alles op de zege zou zetten kwam bedrogen uit. Zonder de sportieve ploeg uit Haps ook maar iets te kort te doen, was de suprematie van Quick erg groot en overtuigend. In de 50e minuut speelde de sterke steunpilaar Jonathan de bal in de voeten van Cenk. Met weer zijn bekende sleepbeweging stuurde Cenk twee verdedigers de verkeerde kant op. Van rechts komend schoot Cenk met links onhoudbaar tegen de binnenkant van de paal. De rebound werd niet benut. In de 59e minuut glipte Taher langs zijn verdediger en zijn voorzet was op maat voor Max Buesink. Volledig vrijstaand kopte Max de bal onhoudbaar tegen de touwen, 2-0. Daarmee was het verzet van Hapse Boys definitief gebroken en Quick ging en kon steeds meer vrijuit spelen. In de 62e minuut werden Sergio Vieira en Daniel van der Ploeg vervangen door Max Broenland en Unal Oztürk. Door een volgende actie van Taher en Max Broenland kreeg Max Buesink een prima schietkans, maar de doelman van Hapse Boys redde weer fraai. Een minuut later zorgde Jonathan ervoor dat Max Buesink weer een fraaie schietkans kreeg en nu vloog de bal maar net over. In de 70e minuut werd Cenk vervangen door jeugdspeler Kijan  Kortenray. In de 73e minuut speelde Unal na een actie Max Buesink aan. Max omspeelde de doelman en scoorde beheerst de 3-0. Twee minuten later speelde Taher de bal op Unal die een fraaie actie doeltreffend afrondde met een onhoudbaar schot, 4-0. Rond de 80e minuut kreeg Quick een drietal corners te nemen en ondanks hachelijke situaties voor het doel van Hapse Boys werd er niet gescoord. De 3e hoekschop werd door Lars hard ingekopt, maar de formidabele doelman van Hapse Boys redde fraai. Al die tijd kwam Hapse Boys nauwelijks nog aan gevaarlijke aanvallen toe, maar het verdient alle lof voor de manier waarop het tegenstand bood. Invaller Kijan toonde zich een prima verdediger door twee maal goed in te grijpen. Kijan toonde ook een goed opkomende actie met een goede pass. In de 88e minuut kreeg Hapse Boys toch nog loon naar werken. De bal werd na een hoekschop onvoldoende door Quick verdedigd en een speler van Hapse Boys schoot in vrijstaande positie onhoudbaar de 4-1 binnen.
Dat betekende het einde van zeer sportieve wedstrijd onder de goed leidende scheidsrechter A. Ortiz den Hollander. Proficiat boys.
Volgende week de een na laatste wedstrijd uit naar NEC. Alle duels van de twee komende speelzondagen beginnen om 14.30 uur.